Om Gjaldulei

Gjaldulei er et dansk viking-folk band, som dykker dybt i sagaens tekster og vikingetidens tonebilleder og klange, for at vække kulturarv og historie til live gennem klangbilleder og gjaldrende toner. Vores tilgang til komponering af musikken er eksperimenterende, og skabes med afsæt i musikarkæologien, og -historien, kulturhistorien og sagaerne. 

For at genskabe klangen og stemningen fra det gamle nord komponeres vores musik udelukkende på instrumenter, som har eksisteret i vikingetiden.

Vi tilbyder musikalsk dramatisering af vikingernes verden på flere niveauer, men altid i en kombination af underholdning og formidling, med vægt på autenticitet. Kombinationen af storytelling, musik og kulturhistorisk formidling skaber en lærerig og underholdende oplevelse for publikum.

Formidlingskoncerterne kan tilpasses mange forskellige formål, herunder: undervisningsforløb, museumsformidling, koncerter på markeder eller festivaler, bidrag til stemning omkring aktiviteter på markeder. En forestilling kan f.eks. vare mellem 30-60 minutter.

Gjaldulei på markeder og til historiske events
En del af vores musik komponeres om vikingens hverdagssituationer, da musik og sang alle dage akkompagneret hverdagens gøremål. Vi kan derfor, udover koncerter, tilbyde at skabe stemning omkring aktiviteter og ved boder, på markedet. Dette vil tilføje et ekstra element til den historiske formidlingsoplevelse for gæsterne. En forestilling kan vare mellem 30-60 minutter.

Hvis I har særlige ønsker til musikalske aktiviteter, som understøtter præcis den stemning I ønsker at skabe på jeres marked eller anden historiske event, er I velkomne til at kontakte os på contact@gjaldulei.com.

Bag vores kompositioner og musikformidling ligger et større musikhistorisk, musikarkæologisk og antropologisk, kulturhistorisk og musikteoretisk research- og analysearbejde. Blandt vores vigtigste samarbejder i denne proces er Maria Ojantakanen i Vikingelandsbyen Albertslund.

Gennem vores faglige arbejde skaber vi et bud vikingetidens musikalske strukturer, som vi tager ud og ”lever med” som vikinger på markeder. For at opdage vikingemusikkens stoflighed, rytme og klangbund laver vi nemlig en form for ”method-writing”, hvor vi bor på markeder, lever som vikinger og skaber vores musik i en kontekst, der kommer så tæt på livet den gang, som muligt.

Vores ambition er at bidrage til levendegørelsen af den immaterielle kulturarv, og at levere et fagligt funderet og kreativt bidrag til musikalsk reenactment. Dette inkluderer, at vi udelukkende komponerer på instrumenter, der eksisterede i vikingetiden.

Bandet består af:
Christine Kammerer – sanger, percussionist, lyrespiller
Martin Kufahl – sanger, percussionist
Lea Hildebrandt Rossander – sanger, percussionist, strygelyrespiller
HC Molbech – sanger, percussionist, fløjtenist

Forskellige typer koncerter

Vi tilbyder som udgangspunkt:

  • Akustiske koncerter på markeder
  • Formidlingskoncerter som led i undervisningsforløb i skolerne
  • Musik som led i museumsformidling
  • Koncerter som led i levendegørelse af den immaterielle kulturarv på museer og andre relevante kulturelle institutioner
  • Koncerter til festivaler og arrangementer

Den historisk formidling i koncerterne
Gjalduleis medlemmer har mange års erfaring med historisk og musikalsk reenactment imellem sig. Martin Kufahl og Lea Rossander har optrådt som skjalde på Island og Færøerne, Hans Christian Molbech er kendt fra sit mangeårige arbejde med historisk musik og formidling i andre musikgrupper som Lurpakket og Almune, og Christine Kammerer er uddannet fra Musikvidenskab og har arbejdet med historisk formidling på Kronborg Slot. Mellem sig har de årtiers erfaring med musik, komposition og performance.

Vi skaber forestillinger og musik med kulturhistorisk forankring, som kan tilpasses mange situationer og niveauer. Noget af det vi tilbyder er:

Musik til arrangementer
Gjaldulei kan skabe den helt særlige vikingestemning, du går og leder efter til dit arrangement. Vi spiller gerne til private fester og begivenheder, herunder til blot-fester, bryllupper, årsfester og lignende.

Tilbud på optræden
Standardprisen for en koncert på spillested eller lignende engagement er 9.000 kr. plus transportomkostninger. For musikalsk underholdning til bryllupper, privatfester og lignende er standardprisen 12.000 kr. plus transport og overnatning ved engagementer om aftenen.

For hele dages deltagelse til historiske arrangementer og markeder er standardprisen 12.000 kr. pr. dag plus transport og overnatning. Der ydes rabat ved flere dages deltagelse til samme arrangement.

Kontakt os for tilbud på andre typer arrangementer og projekter:
contact@gjaldulei.com
(+45) 6060 9096 (HC Molbech)
(+45) 2250 2559 (Christine Kammerer)

Praktiske informationer

Scene
Arealet til scenen skal helst være 3×6 meter, minimum 2×4 meter. Vi skal bruge mindst 2 stole uden armlæn. Hvis muligt vil vi gerne stå på en hævet scene.

Omklædning/backstage
Før koncerten skal vi bruge et sted at klæde om og have et sted at stille vores udstyr, instrumentkasser mv. Det kan være ved sceneområdet, hvis der er plads nok. Ellers er et separat lokale til omklædning og opvarmning optimalt. På markeder kan vi bruge eventuelt eget medbragt vikinge/middelaldertelt.

Forplejning
Adgang til vand er vigtigt i forbindelse med koncerten, enten ved at vi kan tanke vand op i en kande med glas til på forhånd eller have flaskevand eller lignende til rådighed. Eventuel øvrigt forplejning kan aftales nærmere. En af gruppens medlemmer (HC) er vegetar, så leverer arrangøren mad, bedes der tages højde for det.

Transport
Gruppen er baseret i København, men et af vores medlemmer skal fra Aarhus.

Telt og overnatning
Vi foretrækker overnatning indendørs, men kan medbringe et vikinge/middelaldertelt til historiske arrangementer. Det kan bruges til vores udstyr i åbningstiden samt også til overnatning hvis vi sover på markedspladsen.

Historiske dragter
Gjaldulei optræder som udgangspunkt i historiske dragter medmindre andet aftales.

Booking og mere info

Kontakt os her:
contact@gjaldulei.com
(+45) 6060 9096 (HC Molbech)
(+45) 2250 2559 (Christine Kammerer)

www.gjaldulei.com
www.facebook.com/gjaldulei

Samlet booking- og pr-information i printbar pdf:

Gjaldulei Booking (pdf)

Fakturering/betaling

Gjalduleis regnskab køres gennem vores manager:

Aulos
CVR 28004540
Bank 5073 1856188
MobilePay 60609096
hc@aulos.dk